Pagina's

zaterdag 12 november 2011

Bijna weekend

Gisteravond zat ik in de trein op weg naar huis. Na een lange schooldag had ik ook eindelijk weekend. De rest van de reizigers waren ook op weg naar hun vrije weekend. 

Een man met een biertje en een krant in z'n hand was vanaf het moment dat hij de trein in stapte relaxt. Hij ging een paar plaatsen verderop zitten en opende zijn biertje. Hij sloeg zijn krant open en nam af en toe een slok. 

Deze man was gehuld in een echte bouwvakkers jas en had van die grote grove schoenen aan. Wat doet zo'n man in de trein? Bouwvakkers zitten toch in busjes. Half gapend op weg naar het werk of juist weer naar de werkplaats? Deze man zat in de trein. Hij had vast geen zin om nog een soort van gezellig met z'n maten de dag door te nemen. 

Nee deze man koos voor zijn krant en zijn biertje. Af en toe keek hij op en was hij opzoek naar het bordje met daarop aangegeven hoe laat het was en wanneer de trein op een bepaald station zou aankomen. Veel deed het hem niet maar hij wekte wel de indruk toch snel thuis te willen zijn. 

Tijdens het lezen van de krant flitsten zijn gedachten van gebeurtenissen in de krant naar het bordje met de aangegeven aankomsttijden, tot het aankomende weekend. Ik verwacht dat hij geen wilde plannen heeft gepland. Waarschijnlijk ploft hij op de bank bij thuiskomst en komt er pas weer af als hij naar bed gaat. 


Een dag later dan gepland, maar dit is verhaal numéro twee!
Een fijn weekend en tot dinsdag! (maandag ben ik nog een dagje vrij)xxEsmee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten